dinsdag 5 juli 2011

Clara Cleymans maakte theaterdebuut in De Koepoort 15

Clara Cleymans maakte theaterdebuut in De Koepoort 15
Vlaamse actrice Clara Cleymans is dit jaar niet van het scherm te denken. (Dag & Nacht, Thuis, Code 37, Tegen de sterren op, …) Maar nu waagt ze zich ook op de planken in de nieuwste productie van De Proefkonijnen.
‘De Koepoort 15’ gaat over Jeroen die samenleeft met zijn vrienden in de stad. Wanneer zijn vader voor de deur staat, is dat een gelegenheid om de draad terug op te nemen.
Zijn vader maakt hen echter het leven zuur met zijn egoïstisch gedrag, waardoor Jeroen tussen twee vuren komt te staan.
Hierdoor merkt hij niet dat zijn vriendin (Clara Cleymans) schreeuwt om aandacht.
In tegendeel, hij merkt dat hij steeds meer op z’n vader begint te lijken.
Een humoristisch verhaal met sterke, dramatische elementen: Vlaamse dramedy.
De Koepoort 15 kan rekenen op een ijzersterke cast. O.a. Hans De Munter (KNS, Raamtheater, Sara, Zone Stad, Familie, Witse, Langs de kade, …), Clara Cleymans, Ken Verdoodt (Amika), Lindsay Bervoets (Zot van A, Afterman II, Loft, Flikken, Zone Stad, Goesting, …) tekenen present.
Het verhaal werd geschreven door Randall Van Duytekom die gastrollen vertolkte in Zone Stad, Ella, Familie, maar vooral actief is op het theater.
Hij speelde in Zaterdag, zondag, maandag van Dirk Tanghe, De Witte Roos van kunstencentrum Vlaams Fruit, was de drijfveer in producties als Alle gekheid op een stokje, waarmee z’n cabaretgroep tweede werd op Cabaretesk in Nederland en maakte de bewerking van ‘Droom zacht mijn zoon’, dat hij ook regisseerde.
Als oprichter van De Proefkonijnen wil hij de komende jaren nog meer producties van zijn hand op de planken brengen, waarbij het verhaal, toegankelijkheid en gedreven acteurs voorop staan.

In aanwezigheid van tal van bekende Vlamingen ging 'De Koepoort 15' in première. In deze feelgood-tragikomedie maakt Clara Cleymans samen met Ken Verdoot haar theaterdebuut.
“Het theaterdebuut van Clara Cleymans!” Zo werd De Koepoort 15 in de pers aangekondigd. Het bleek veel meer te zijn dan dat.
Vier vrienden wonen samen in een duplex in de stad. Hun band is sterk, maar hun relatie wordt erg op de proef gesteld wanneer de losbandige vader van Jeroen voor de deur staat.
De romantische Frederic vindt geen moment rust meer, de grote mond van Sebbe wordt nog groter door de oude vete die hij heeft met Jeroens vader en Merel moet als enige vrouw nog meer dan anders de brokken lijmen. Het geordende leventje van Jeroen wordt danig overhoop gehaald.

Kiest hij voor familie, huisgenoten of lief, die schreeuwt om aandacht? Elkeen wordt verplicht het achterste van de tong te laten zien. Een humoristisch en toegankelijk verhaal; een kijkvenster op het leven.
Een dikke pluim voor de durf van het jonge aanstormend talent en Clara Cleymans. Vuurdoop doorstaan. (Mediawatchers)
Een komisch en jong verhaal, met op de juiste momenten dramatiek. (Cultural Candy)
Goeie vertolking van de karikaturale personages. Met wanneer nodig de subtiele echtheid en doorleefdheid. (Cutting Edge)
Een humoristisch verhaal met sterke, dramatische elementen: Vlaamse dramedy en Clara Cleymans.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten