vrijdag 21 oktober 2011

Actrice Clara Cleymans ambassadrice 'Iedereen klassiek'

Actrice Clara Cleymans ambassadrice 'Iedereen klassiek'
'Iedereen klassiek' is de happening waarmee Klara op zaterdag 3december velen wil overtuigen van de schoonheid van klassieke muziek. Dat gebeurt met allerlei plezierige acties en een reeks ambassadeurs, zoals actrice Clara Cleymans en popmuzikant Bent Van Looy.
Ann Vancoillie, eerste violiste bij het orkest van de Vlaamse Opera, en gitarist Juan Pablo Lopez speelden gisteren klassieke muziek op een speciaal ingelegde Klaratram. Vancoillie bracht in een slingerende tram zelfs een razendsnelle csardas tot een goed einde. Klara-nethoofd Chantal Pattyn legde uit waarom de Klara-karavaan in Gent halt houdt. Een stad die door de Unesco erkend is als 'Creative City of Music', moet een klassieke muziekzender met open armen ontvangen.
Actrice Clara Cleymans, bekend van Thuis, is een begaafde pianiste en een groot bewonderaar van Beethoven. 'Op mijn piano stond een buste van hem. Ik keek naar zijn ogen en zag er eenzelfde kracht in als in zijn muziek. Ik kuste hem soms op het voorhoofd', vertelt ze.
Clara Cleymans wil Herman Brusselmans, niet bepaald een liefhebber van klassieke muziek, overtuigen. 'Hij heeft een andere smaak, maar hij houdt van muziek. Ik zal hem een stuk uit Carmen laten horen met allemaal rokende vrouwen en klassieke muziek met een beat.'
Andere ambassadeurs zijn Bert Kruismans, An Pierlé, Pascale Platel en Mia Doornaert.
Ledebirds

Iedereen klassiek van ambassadrice Clara Cleymans steunt de inzamelactie van Music Fund. Die organisatie zamelt instrumenten in om jonge muzikanten en muziekscholen in landen als Congo, Mozambique en Palestina te steunen. In Gent wil ze muziekeducatieve projecten opzetten. Daarvoor wordt samengewerkt met De Ledebirds, de sympathieke band uit Ledeberg. Op 3 december heeft een veiling van zeldzame instrumenten, waaronder een viool van koningin Elisabeth. Klara roept 'luchtdirigenten' op om hun kunsten op een filmpje te zetten, te posten op Youtube en een link met Klara te maken. De beste mag op zaterdag 3 december 2011 de Belgische kamerfilharmonie dirigeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten