dinsdag 4 december 2012

Clara Cleymans als Monica in Quiz Me Quick


Quiz Me Quick met actrice Clara Cleymans als Monica is een fictiereeks voor de Vlaamse televisiezender Eén, in co-productie met het digitale kanaal PRIME Series. De serie ging daar in première op 29 april 2012; pas sinds 21 oktober 2012 loopt hij op Eén.

Vijf totaal uiteenlopende karakters raken toevallig in dezelfde caféquiz verzeild. Wanneer ze die winnen, ontstaat de drang naar meer. Ze willen deelnemen aan dé quiz der quizzen, de Superprestige, maar daarvoor moeten ze heel wat persoonlijke hindernissen zien te overwinnen, en Clara Cleymans als Monica.

Rolverdeling Quiz Me Quick

    Dirk Van Dijck – Roger Sterckx

    De slimmerik van de groep. Door zijn nors en afstandelijk gedrag maakt hij op het eerste gezicht geen goede indruk, maar met zijn kennis, inzicht en ervaring in de quiz-wereld weet hij toch sympathie op te wekken bij zijn ploeggenoten. Ondanks zijn gigantische kennis is hij er toch in geslaagd om de grootste blunder uit de Vlaamse quiz-geschiedenis op zijn naam te zetten, wat hem uiteindelijk de bijnaam het paard van Parijs heeft opgeleverd.
    Kennisgebied: Algemene kennis

    Jos Verbist – Armand De La Ruelle

    Armand is het buitenbeentje van de groep. Hij omschrijft zichzelf graag als het Duiveltje-weet-al. Deze ex-leraar heeft door enkele tragische gebeurtenissen in het verleden een drankverslaving ontwikkeld. Hij heeft het respect van zijn collega's verloren, maar wordt nog steeds gewaardeerd door de leerlingen op het College. Hij heeft het hart op de juiste plaats, maar slaat soms, mede door zijn alcoholgebruik, de bal flink mis.
    Kennisgebied: Geschiedenis (Grieken & Romeinen)

    Tom Audenaert – Luc Auwerckx

    Getrouwd met Gwendy, vader van 3 kinderen en eigenaar van een klassieke fotozaak. Hij heeft zijn carrière als voetballer opgegeven om de zaak van zijn (blinde) vader over te nemen. In zijn vrije tijd traint hij de miniemen waar hij het grootste respect krijgt. Het voetbal in combinatie met zijn nieuwe hobby, het quizzen, zorgt vaak voor spanningen in zijn huishouden.
    Kennisgebied: Sport

    Pieter Piron - Lennon

    De licht mentaal gehandicapte Lennon werkt in een beschutte werkplaats waar het leven hem zuur wordt gemaakt door zijn ploegbaas, Benny. Gelukkig kan hij veel steun vinden bij zijn collega Iris. Hij woont in café Vademecum bij cafébaas Louis en diens dochter Sofie, waarmee hij een hechte vriendschapsband heeft opgebouwd.
    Kennisgebied: Muziek & Film

    Wietse Tanghe – Nick Van Loo

    Deze jonge knaap van 12 stielen en 13 ongelukken probeert al maanden tevergeefs aan een job te komen. Ondanks dat hij in het bezit is van een koksdiploma, werkt hij als koerier bij een Japans restaurant. Nick kan aan een ongelooflijk tempo (nutteloze) weetjes opslaan in zijn geheugen. Samen met zijn vriendin Cynthia woont hij op de derde verdieping in het stadscentrum. Hij is de drijfveer achter het team en komt met het plan op de proppen om deel te nemen aan de Superprestige.
    Kennisgebied: Algemene kennis

    Liesa Naert – Cynthia Moons

    Kapster van beroep. Eerst in dienstverband, later in haar eigen zaak waar ze zowel mensen als honden kapt. Ze is hot en stapelverliefd op Nick, maar ook de enige kostwinner. Ze aarzelt niet om Nick op zijn plaats te zetten en hem te wijzen op het feit dat hij al maanden zonder inkomen zit.

    Tine Embrechts – Gwendy

    De vrouw van Luc en geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Ze laat zich door niets of niemand doen en drijft met een ijzeren vuist haar wil door. Hierdoor krijgt ze veel respect van haar omgeving. Ondanks haar harde karakter is ze ook een tedere moeder, vrouw en vriendin.

    Rilke Eyckermans – Tamara

    De ietwat naïeve collega van Cynthia. Ze is ook kapster van beroep en flirt met elke knappe man die haar pad kruist.

    Kevin Janssens - Mario

    De nieuwe aanwinst van het kapsalon. Ex-militair en smoorverliefd op Cynthia. Hij is zeer onhandig en kinderachtig ingesteld, maar hij heeft alles over voor Cynthia.

    Bart De Pauw – Iwein

    Leider van Coromar, de beste quizploeg van het land. Hij deinst er niet voor terug om andere ploegen te intimideren. Hij is enorm zeker van zijn team en zichzelf en straalt dat ook uit.

    Ben Segers – Jean-Claude

    De rechterhand van Iwein.

    Clara Cleymans - Monica

    De knappe en sexy rosse Monica(Clara Cleymans) brengt het hoofd van Nick-Nack helemaal op hol. Ze is een doordrijver die altijd zal krijgen wat ze wil. Ze deinst er ook niet voor terug om smerige spelletjes te spelen. Ze is de kleindochter van Raymond, die Tafel 7 flink heeft geholpen met de voorbereiding van de Superprestige.

Tafel 7 heeft een ontmoeting met de mysterieuze Monica(Clara Cleymans). Zij brengt hen in contact met de enige persoon die hun ploeg naar de Superprestige kan leiden. Maar sommige spelers beginnen te twijfelen. In het kapsalon van Cynthia blijven de klanten weg en Tamara ontdekt waarom.

Dit is voor een strijdlustige Gwendy de reden om een grootscheeps plan op te zetten. Wanneer Nick toch iedereen weet te overtuigen om te trainen voor de Superprestige komen totaal onverwacht een aantal geheimen bovendrijven. Wat heeft de brave Lennon te verbergen? Welke stomme fout maakt Armand? En wat is Monica van plan...?

De fout van Armand weegt op de groep. Roger plant een geheime meeting met de overige spelers van Tafel 7 en stelt voor om Armand uit de ploeg te zetten. Nick heeft echter andere dingen aan zijn hoofd. Hij ontdekt waarom hij zijn black outs krijgt en Monica begint hem steeds meer en meer op te zoeken.

Als Monica(Clara Cleymans) alleen gehuld in handdoek onder de douche uit stapt, kan ze het niet laten de handdoek te laten zakken en haar blote borsten tonen aan Nick om hem te verleiden. Zo'n naaktscène is niet goed voor zijn black outs. Cynthia is dan ook niet gerust in de interesse die Monica(Clara Cleymans) in haar vriendje stelt en Gwendy besluit om samen op oorlogspad te gaan. Mario probeert Cynthia ondertussen voor zich te winnen met een wel heel explosief cadeau.

Zus Jelle Clara Cleymans: “Ik zou niet weten waarom ik mijn tieten niet zou laten zien”

 “'Als dat voor het personage nodig is, zou ik niet weten waarom ik mijn tieten niet zou laten zien”, bekent Clara Cleymans (21) op de vraag of ze een naaktscène zou spelen op tv. De roodharige zus van Jelle Cleymans (24) zet hem steeds meer in de schaduw door een vamp neer te zetten in de vtm-serie Dag en nacht: Hotel Eburon, Quiz Me Quick en in de één-soap Thuis. “We hebben geen gêne, we gaan samen bloot naar de sauna”, biechten broer en zus voorts nog op in de krant.

“We gaan zelfs samen naar de sauna met onze ouders. We hebben daar helemaal geen gêne. Ik kan plassen terwijl mijn papa in de douche staat”, aldus Clara Cleymans. “Als ik zijn blote flikker zie, vind ik dat geen probleem.”

“We zijn zo opgevoed”, voegt broer Jelle daar aan toe. “Natuurlijk hebben we in onze puberteit wel eens een poging gedaan om de badkamerdeur te sluiten. Maar onze ouders zeiden gewoon: Kom jong, geen gezever.”

Zus Clara Cleymans ziet daarin zelfs een dieper liggende missie. Ze studeert momenteel niet voor niets filosofie. “Ik geloof in jezelf blootgeven. We waren verplicht om bij elkaar naakt te zijn en als je naakt bent, ben je zoals je bent en leer je ook open over seksualiteit te praten. Eigenlijk zouden veel meer mensen in hun blootje moeten rondlopen.”

In de reeks Quiz Me Quick met Clara Cleymans komt enkele keren een fragment uit De IQ-Kwis. In een aflevering uit 1985 antwoordde kandidaat Roger Sterckx met "het paard van Parijs" waar dit "het paard van Troje" moest zijn. Na uitzending gingen veel mensen op zoek naar het bewuste fragment. Enkele dagen later communiceerde VRT via enkele mediakanalen dat de scène recentelijk werd opgenomen in een nagemaakt decor en dat de blunder verzonnen werd door de scenaristen van Quiz Me Quick. In latere afleveringen wordt het voor de kijker ook duidelijk dat dit fragment bewust voor deze serie is opgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten