vrijdag 2 december 2011

Clara Cleymans als Selah Sue in 'Tegen de Sterren Op'


Clara Cleymans als Selah Sue in 'Tegen de Sterren Op'

Ook in het tweede seizoen is de achtkoppige cast waaronder Clara Cleymans van het persflageprogramma ‘Tegen de sterren op’ weer op het appel met nieuwe imitaties. Nieuw is dat ze elke week het gezelschap krijgen van een gastacteur.

Fijn idee, want die nieuwe gezichten geven zuurstof aan de serie en vergroten het palet van personages. De gastperformance van Adriaan Van den Hoof als Jeroen Meus in Dagelijkse kost was alvast een schot in de roos. Van den Hoof gaf de kok weer tot in het detail. Zijn smakelijk accent, zijn expressieve handbewegingen waar je honger van krijgt, zijn tics met de vaatdoek en zijn vaste oneliners (‘da’s lekker en zo simpel’): ze waren allemaal op post.

Genieten. Ook de grap zat goed. Van den Hoof maakte een lauw winterslaatje van de bomma en gooide daarvoor à la Meus een halve kilo boter in de pan. ‘Ge riekt echt de bomma’, zei hij genietend terwijl hij de kip uit de oven haalde.

Ook het klinkerdictee met Selah Sue (een sublieme Clara Cleymans) was goed gevonden. De scattende soulprinses leerde ons zingend alle klinkers.

Ook top waren Adrie Koster (Walter Baele) en Johan Boskamp die onverstaanbaar Hollands praten tegen een ijdele, prima geïmiteerde Tom Coninx (Guga Baul) en hem verwijten van ‘Juffertje Coninx’ zonder dat hij het doorheeft. Het zijn dit soort geestige imitaties en grappen waar we meer van lusten.

Het ‘Cosmisch kijkplezier’, een cursus yoga met ‘Callens Brigitta’ (Clara Cleymans), was hilarisch met een fantastische timing, de pointes en de imitatie zelf.

Ook de grap over de rollende ‘r’ van nieuwsanker Birgit van Mol (Barbara Sarafian) was leuk. Chris van Espen had Frank Deboosere helemaal in de vingers en de echte Astrid Bryan is net zo grappig dan de imitatie die Nathalie Meskens neerzette. 


Onlangs startte op vtm het tweede seizoen van 'Tegen de sterren op'. Het team met Clara Cleymans waagt zich aan tientallen nieuwe imitaties, van Siegfried Bracke en Lien Van de Kelder tot Adrie Koster en Herman Van Rompuy.

Eén van de geviseerde bv's is Sanna Putseys, bekend bekend als Selah Sue. “We hebben veel werk gehad aan de pruik", lacht Clara Cleymans die de zangeres nadoet. "Er zijn veel spelden aan te pas gekomen om dat haar rechtop te houden. Ik heb vooral geoefend op haar zangstem en de typische hakkelgeluidjes die ze maakt. Ze weet dat ik haar imiteer. Op Facebook schreef ze dat ze het oké vond, al heeft ze de beelden nog niet gezien.”

Walter Baele beaamt dat Selah Sue een sterke imitatie is. “Op het kantoor van het productiehuis hangt een poster van Clara Cleymans als Selah Sue. Zelfs mensen die wisten dat het niet om de echte ging, twijfelden nog. De gelijkenis is akelig echt.”

Baele is te zien als coach Adrie Koster. "Van het moment dat ik die hoorde wist ik dat ik hem kon nadoen. Ook qua fysiek valt het mee. Hij heeft een kapsel dat een mix is van Jommeke en Claude Francois met een mager gezicht er onder. Toen we de sketch in het stadion van Racing Genk filmden dachten de mensen dat ik de echte Adrie was. Dat gaf een kick. Kevin Pauwels is zo’n typische sportman die niet goed uit z’n woorden komt. Hij smeekt om nagedaan te worden. We houden hem in voorraad.”Vorige week gingen de lachspieren van meer dan een miljoen kijkers (868.151 live + bijna 155.000 uitgesteld) in overdrive tijdens de eerste aflevering van het nieuwe 'Tegen de Sterren op'-seizoen met Nathalie Meskens en Clara Cleymans. De aflevering werd op het piekmoment bekeken door 1.143.952 kijkers en leverde een marktaandeel op van 41,8% (alle cijfers live+5, VVA 18-54).

Gastperformer Adriaan Van den Hoof stal de show als Jeroen Meus in ‘Dagelijkse Kost’, weerman Frank Deboosere wierp een blik op het weer van de komende dagen en Tom Coninx voelde voetbalanalist Johan Boskamp en ex-trainer Adrie Koster aan de tand. Of was het omgekeerd?


In de tweede aflevering van ‘Tegen de Sterren op’ – uitzending op donderdag 1 december – is het de beurt aan gastacteur Jeroen Van Dyck om zijn beste imitatietechnieken boven te halen.

Hij zet twee vertolkingen neer en toont zich in een eerste meteen van zijn stoerste kant. Jeroen kruipt – voorzien van sexy stoppelbaard en het nodige machogedrag – in de huid van hoofdinspecteur Tom Segers uit Zone Stad, een rol die in de reeks is weggelegd voor Guy Van Sande.

Geruggensteund door collega’s Jimmy N'Tongo (Chris Van Espen) en Lucas Neefs (Guga Baùl) gaat hij op zoek naar zijn partner Fien Bosvoorde (Nathalie Meskens), die in de handen van de beruchte keldermoordenaar is gevallen...

In het vorige seizoen van Zone Stad viel de sexy hoofdinspecteur Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) in de handen van de keldermoordenaar.

Eerst was de opluchting nog groot als de vermoorde vrouw een look-a-like van Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) blijkt te zijn, een naaktactrice.

Later wordt Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde duidelijk herkenbaar door de keldermoordenaar bloot vastgebonden in een kelder, waarna de keldermoordenaar de kelder laat onderlopen met water.


Oplettende kijkers hadden echter op foto's ontdekt dat weliswaar het gezicht van de vrouw in het water die van Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde was, maar dat de beelden van het naakte lichaam en borsten van de vrouw van een stand-in, body double of look-a-like van Lien Van de Kelder waren. De borsten van de body double zouden dan ook minimaal 2 cupmaten te klein zijn volgens de geruchten.

Dat er met een vervangster is gewerkt voor Lien Van de Kelder als Fien Bosvoorde, kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. De naaktscène geboeid in het zwembad van de kelder was misschien te gevaarlijk voor Lien Van de Kelder. Of mogelijk had de bekende Vlaamse actrice gewoon ook geen zin om naakt te gaan, omdat die beelden haar op het internet zouden achtervolgen.

Zo niet Nathalie Meskens, die zelf haar stunts als Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) naakt in de koude kelder in Tegen de Sterren Op' de Zone stad persiflage deed.

Toen Lien Van de Kelder in 2008 in Zone Stad haar blote rug en haar borsten liet zien, liep het internet over van de reacties en beeldfragmenten die beeld per beeld werden ontleed. Het ging toen om een naaktscène tussen Liens personage Fien en Lucas Neefs, gespeeld door Werner De Smedt.

Lien Van de Kelder (28) had jazzmuzikante Sofie Dykmans (37) als body double voor haar blootscenes in het koude water van de kelder in ‘Zone Stad’.

De vrouw die in de politiereeks Zone Stad als body double de plaats innam van actrice Lien Van de Kelder (28) is een jazzmuzikante uit Antwerpen. De negen jaar oudere Sofie Dykmans was de stand-in of vervangster voor Lien Van de Kelder in de scènes waarin het personage van Lien naakt vastgebonden in een onderlopende kelder lag.

De productie vond dat Lien Van de Kelder de naaktscènes beter niet zelfde speelde om geen kou te vatten in de koude kelder en zo de opnames in het gedrang te brengen. Hopelijk heeft Nathalie Meskens in haar Zone stad Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) parodie in 'Tegen de Sterren Op' geen kou gevat.

Wie goed gekeken had, kon wel zien dat Lien Van de Kelder in een aantal beelden wél naakt in het water lag. Het ging vooral om close-ups van haar gezicht. Voor de ‘echte’ naaktscènes en de gevechten met acteur Koen De Graeve werd een beroep gedaan op de diensten van stand-in Sofie Dykmans.

Ideaal natuurlijk voor Nathalie Meskens om over de keldermoordenaar van Fien Bosvoorde (Lien Van de Kelder) in 'Tegen de Sterren Op' een parodie over Zone stad te maken.

Verder: In 'Voor de Show' ontvangt gastvrouw Katja Retsin (Clara Cleymans) Expeditie Robinson-kandidate Anne De Baetzelier (Barbara Sarafian). Zij reageert op de smeuïge roddels die in de nasleep van haar deelname aan het programma opdoken.

Ook mede-eilandbewoner Nicolas 'Pfaff' Liébart – vertolkt door Guga Baùl – blikt terug op het avontuur. Daarnaast gaat Showbizz Bart speciaal voor 'Voor de Show' naar de première van de vampierenfilm 'Twilight' en interviewt er de koning van de Vlaamse musical: Jan Schepens (Jeroen Van Dyck).

Verder in deze aflevering waarschuwt Frank Deboosere de kijker voor de orkaan Pussy, voelt Linda De Win politici Pieter de Crem en Siegfried Bracke aan de tand en doet Alex Agnew zijn beklag over 'het doorspoelbare wc-rolletje'.

'Man Bijt Hond' schetst een uur van belang in het leven van Selah Sue(Clara Cleymans) en onze eigenste prinses Mathilde(Nathalie Meskens) heeft een belangrijke boodschap voor de bevolking...

'Tegen de Sterren op' met Clara Cleymans, iedere donderdag om 20.50 uur op vtm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten