woensdag 14 december 2011

Eva Daeleman interviewt Selah Sue(Clara Cleymans) tijdens MIA's uitreiking in Tegen de Sterren op parodie


Eva Daeleman interviewt Selah Sue(Clara Cleymans) tijdens MIA's uitreiking in Tegen de Sterren op parodie.


De presentatie van de MIA’s lag dit keer in handen van Marcel Vanthilt – net als vorig jaar - en de ijlings in de vaart der volkeren opstomende Eén-omroepster en MNM-deejay Eva Daeleman.

Zaterdag 10 december reiken Muziekcentrum Vlaanderen en de VRT de Music Industry Awards 2011 uit. Tijdens een wervelende awardshow met straffe live optredens van onder anderen Milk Inc., Selah Sue en dEUS worden de dertien MIA’s uitgereikt door ook Clara Cleymans. Nog vier awards wisselen van eigenaar op het feest van de muzieksector.

Dit jaar wordt ook een gloenieuwe award uitgereikt aan de artiest die het afgelopen jaar de meeste muziek heeft verkocht. Naast de MIA voor best verkochte artiest reikt de muzieksector nog zes awards uit in de zes categorrieën; Artwork, Auteur/Componist Muzikant. De MIA's voor Album en Doorbraak worden tijdens de liveshow uitgereikt. De andere vier sectorprijzen wisselen van eigenaar op het sectorfeest.

De MIA’s worden dit jaar uitgereikt door onder anderen Lesley-Ann Poppe, Johan Verminnen, Sofie Dumont, Helmut Lotti, Paul Jambers en Pascale Naessens, Sugar Jackson en Junior Bauwens, Ingrid Lieten, Clara Cleymans en Stany Crets en de coaches van The Voice van Vlaanderen.

De drie Glazen Huisbewoners van Music for life 2011 – Tomas De Soete, Siska Schoeters en Sam De Bruyn – reiken de MIA voor Hit van het jaar uit. Presentatoren Marcel Vanthilt, Eva Daeleman en Adriaan Van den Hoof leiden het geheel in goede banen.

De lustrumeditie van de MIA’s belooft weer alles te bieden wat het genre zo onweerstaanbaar maakt: een keur aan Bekend Volk met Clara Cleymans in al dan niet gehuurde smoking of avondjurk, zichtbaar teleurgestelde verliezers dan wel geveinsd oprechte winnaars (‘Ik had dit echt niet verwacht’), voldoende gratis bubbels om de gemiddelde Tom Barman in een licht recalcitrante mood te krijgen, en een afterparty waar het voor het aangeschoten BV-volkje vooral zaak is om Showbizz Bart en diens Story-fotograaf te ontwijken.


De uitslag van de MIA’s 2011 laat er geen twijfel over bestaan: Milow en Selah Sue zijn de winnaars van dit jaar. Zij nemen elk drie MIA’s mee naar huis, waaronder die voor Soloartiest Man en Soloartiest Vrouw. Het publiek verkoos Milow bovendien als beste in de categorie Pop. De zanger hield er dit jaar een verschroeiend tourschema op na, en werd daarvoor beloond met een MIA voor beste Live Act.

De muzieksector verkoos het debuutalbum van Selah Sue (Selah Sue) tot Album van het jaar. De Leuvense heeft het afgelopen jaar trouwens de meeste muziek verkocht en krijgt daarom de allereerste MIA in de categorie Best Verkochte Artiest. Of de Tegen de Sterren op imitaties van Clara Cleymans geholpen hebben?

Enkel Bart Peeters bevestigt
Naast Milow en Selah Sue is Bart Peeters de enige artiest die vorig jaar een MIA won, en ook dit jaar in de prijzen valt. Meer nog, voor de vierde keer op rij bekroonde het publiek Bart Peeters in de categorie Nederlandstalig. Alle andere MIA’s wisselden van eigenaar. Zo nam Hooverphonic de fakkel over van Triggerfinger in de categorie Groep, prijs uitgereikt door Clara Cleymans. dEUS kreeg van het publiek dan weer de MIA voor Rock/Alternative, een award die ze eerder in 2008 wonnen. Arsenal nam van Goose de MIA voor Dance/Elektronica over. Christoff neemt voor het eerst een award in de categorie Populair mee naar huis.

Hoogtepunt van de avond was een gespeeld interview van Eva Daeleman met MIA winnares Selah Sue(Clara Cleymans) in een Tegen de Sterren op parodie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten