woensdag 7 november 2012

Clara Cleymans krijgt hoofdrol in nieuwe misdaadreeks van Eén en wordt Helena De Ridder


Clara Cleymans krijgt hoofdrol in nieuwe misdaadreeks van Eén en wordt Helena De Ridder

Clara Cleymans geeft binnenkort gestalte aan Helena De Ridder, het hoofdpersonage van een nieuwe langlopende misdaadreeks van Eén.

Met deze nieuwe misdaadreeks wil Eén aansluiten bij het succes van 'Heterdaad', 'Flikken' en 'Witse', drie reeksen die de voorbije jaren telkens op een groot publiek konden rekenen.

Clara Cleymans is enthousiast over de opdracht: “Het personage van Helena De Ridder spreekt me aan; het is een sterk karakter dat vertrekt vanuit een radicale eerlijkheid.

Ze is niet cynisch, ze wil niet relativeren maar ze kan echt oprecht verontwaardigd zijn. Ze is eerlijk op het brutale af en ze kan koppig en onverzettelijk haar eigen gang gaan. En omdat ze niet op haar mondje gevallen is, komt het er ook allemaal nogal scherp en duidelijk uit.”

Clara Cleymans ontpopte zich de afgelopen jaren tot een veelzijdige actrice, met rollen voor televisie, film en theater.  Ze won begin 2011 de Vlaamse Televisie Ster als Rijzende Ster.

Als openbaar aanklager leidt Helena De Ridder niet alleen het politieonderzoek, maar vordert ze ook de straf voor de rechtbank. Doordat zij elke zaak opvolgt van aanklacht tot veroordeling, is zij de enige die de hele gerechtelijke procedure van het begin tot het einde meemaakt. Dat is de unieke focus van deze misdaadreeks.


 Clara Cleymans speelde de afgelopen jaren mee in reeksen als 'Thuis' en 'Code 37', maar nu treedt ze echt op het voorplan met een hoofdrol in een langlopende reeks. In de reeks geeft ze gestalte aan Helena De Ridder, een jonge, ambitieuze advocate die er na enkele jaren voor kiest om zich enkel nog in te zetten voor slachtoffers van misdrijven.

Voor de nieuwe reeks werkt het interne productiehuis van de VRT Het Televisiehuis samen met Eyeworks Film & TV Drama. De reeks met Clara Cleymans komt ten vroegste in het najaar van 2013 op je scherm.Geen opmerkingen:

Een reactie posten